Yvonne Michiels

Yvonne_Michiels_foto_perfil
YVONNE MICHIELS
1966, Països Baixos

En les seves obres, Yvonne Michiels explica històries personals sobre la bellesa, les emocions i la mortalitat. Utilitza exemples tòpics de la societat moderna. Això es tradueix en retrats estètics i innovadors, que no només són fascinants, sinó que sovint també commovedors. Les seves obres es caracteritzen per les tècniques insòlites que utilitza. El resultat és que són sorprenents, contínuament revelen noves dimensions i a més, porten una signatura especialment personal.
L'artista retrata dones plenament conscients de la moda, que miren el món de forma molt confiada. Aquestes dones compleixen amb l'ideal de la bellesa dominant, assolible amb el maquillatge, la moda i la cirurgia plàstica. Per tant, es veuen perfectes. No obstant això, les aparences poden ser enganyoses. Les perfectes façanes oculten sentiments d'inseguretat, desesperació i vulnerabilitat. Com víctimes servils de la moda, aquestes dones pateixen de la compulsió per perseguir la imatge ideal.
L'espectador està immediatament afectat per la forta càrrega emocional de les imatges. La vulnerabilitat és un dels temes principals d'Yvonne, i un motiu recurrent en tot el seu treball. En les seves obres més recents explora aquest tema des del punt de vista de les amenaces amb les quals la gent del seu voltant està lluitant cada vegada més. Yvonne 'projecta' subtilment aquestes amenaces en els seus models, posant l'accent en el contrast entre la bellesa i la salut d'una banda, i en la decadència i la mortalitat per l'altra. Mirant més estona, hi descobrim una infinita estratificació que s'amaga darrere la bella imatge.

© 2020 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam