Willem van Weeghel

WILLEM VAN WEEGHEL
1956, Països Baixos
El moviment és el mitjà central d'expressió del treball de l'artista Willem van Weeghel. Les estructures canviants que apareixen es mouen a l'àrea de transició entre el caos i l'ordre, entre la variabilitat i la uniformitat, entre la volatilitat i la consistència. Com una reconcilicació d'oposats.
Els seus objectes cinètics es caracteritzen per l'ús en sèrie d'elements dels quals la forma és generalment menys important que el moviment que realitzen. Elements idèntics amb opcions de moviment idèntiques formen estructures en un canvi constant, com ballarines que executen una coreografia complexa. Les formes s'utilitzen només com a eines per fer visible el moviment, i per tant, són el més simples possibles. El moviment coordinat crea complexitat.
Els moviments dels objectes generalment estan controlats per un sistema informàtic integrat, invisible per l'espectador. L'artista utilitza tecnologia avançada i sofisticada, però allò no és visible i només és una eina. Una eina per poder arribar a entendre el moviment constant en la qual apareixen les estructures i després desapareixen novament. Un intent per visualitzar el pas del temps...

© 2020 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam