Scott Naismith

Scott_Naismith_foto_perfil
SCOTT NAISMITH
Glasgow, Escòcia, Regne Unit

“El meu treball més recent explora la nuvolositat i el seu efecte sobre la llum i el color, a través de les seves propietats tant  translúcides com opaques. Els núvols són masses visibles de gotes d'aigua o cristalls de gel suspesos en l'atmosfera. Tenen la capacitat de refractar i reflectir, creant una percepció de la llum en constant canvi, que inspira el meu ús de color.
M'he anat interessant progressivament per captar el moment en què el cel ben ennuvolat es buida, revelant un cel blau nítid, un color fresc que complementa l'escalfor que porta. Mentre que la manifestació més evident de la refracció de la llum en aquest moment succeeix en forma d'arc de Sant Martí, jo més aviat vull accentuar els infinits efectes més subtils.
Cada vegada més em deixo inspirar per les obres de Turner, qui va crear els efímers efectes atmosfèrics utilitzant grans rentats de pintura líquida. Altres influències inclouen Henry Matisse, Francis Cadell, i els Glasgow Boys: Guthrie Lavery, Henry... i Joan Eardley.”

 
Scott Naismith

La proposta sobre els colors de Scott identifica la importància i la precisió de la roda de colors CMA i la veracitat sobre magenta, cian i groc, essent aquests els correctes colors primaris de la pintura. L'artista il·lustra aquesta teoria en el seu popular i innovador vídeo 'The Truth About the Colour Wheel' a YouTube.
 

© 2020 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam

Rocks off

Nemo Jantzen Técnica mixta y esferas de resina/cristal 122 x 144 cm