Samuel Dejong

SAMUEL DEJONG
1971, Països Baixos
Com a artista autodidacta amb experiència mèdica en cirurgia, bioenginyeria i disseny, estén els límits del potencial tècnic i estètic, aplicant la precisió d'un cirurgià a les belles arts. Perquè només amb una ment oberta, lliure d'idees preconcebudes, es pot aconseguir el que inicialment semblava impossible i, per tant, elevar una cosa relativament poc cridanera, o fins i tot desconcertant, al nivell d'art. Es pren seriosament el seu paper: el d'un artista que desitja desencadenar el despertar de la consciència.
 
La cirurgia li ha ensenyat perseverança, precisió, anatomia, la bellesa de la perfecció i la delicadesa de la vida. La ciència li ha ensenyat a mirar més profundament, més enllà, a buscar la serendipitat i a tractar de comprendre quins són els elements essencials de la vida. Intenta combinar aquest coneixement i integrar-lo en el seu art.
 
Un dels temes recurrents en l'obra de Samuel Dejong són les petites criatures que de vegades poden fer-nos preguntar per la bellesa de la natura, mentre que en altres moments poden despertar aversió i fins i tot por a molts de nosaltres. Amb el seu art, Samuel Dejong ens desafia a presenciar la bellesa des de la base del nostre ecosistema: els insectes. Cap altra criatura és tan elegant i fràgil però tan forta i indestructible. Encarnen l'estètica pura, amb la seva màxima i detallada perfecció. Molts artistes els han utilitzat per crear belles obres d'art. Samuel Dejong pretén afegir un element extra als insectes en l'art: vida i moviment!
 
En el seu viatge artístic que manifesta molts regnes de la bellesa, es distancia cap a formes més abstractes; però, el vincle amb la natura roman. Buscant inspiració en la història, la ciència, la natura, així com en moviments artístics com De Stijl, Nouveau Réalisme, biomorfisme, Surrealisme i espacialisme, Samuel Dejong lluita per l'harmonia i l'equilibri, per crear art a través de la perfecció. En un món ple de caos hi ha llocs on tot està en pau.

© 2021 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam