Rosendo Porro Cuesta

ROSENDO PORRO CUESTA
1981, Granollers, Espanya
Rosendo Porro Cuesta es va graduar en Forja i Arts del Metall a l'Escola d'Art Superior de Disseny de Vic el 2002. A continuació, va començar a treballar en un petit taller familiar on es va formar en les tècniques de la forja més tradicional i on va poder perfeccionar la seva tècnica de soldadura, sempre vinculada a espais arquitectònics. En els següents anys va dedicar gran part de la seva jornada laboral al món de la docència, impartint cursos de soldadura i caldereria.
Paral·lelament va conèixer a Josep Plandiura i van començar a treballar al taller d'aquest escultor. Des de llavors ha col·laborat en la construcció i instal·lació de nombroses escultures de gran format, fins a l'actualitat.
L'any 2012 va emprendre el seu projecte personal i va obrir el seu primer taller, L'Enclusa, ubicat al Poble Espanyol de Barcelona, col·laborant amb interioristes, dissenyadors i artistes, realitzant tot tipus de peces en ferro.
Actualment té el seu taller a Les Franqueses del Vallès, on està immers en nous projectes escultòrics i col·laborant en treballs escenogràfics per a publicitat i sèries de televisió.
L'obra escultòrica de Rosendo Porro Cuesta vol ser una il·lusió òptica, traspassant els límits del dibuix i arribant a l'escultura. D'aquesta manera converteix les formes i els objectes més quotidians en excepcionals.
Juga amb els límits de les línies i de la matèria per crear espais on l'espectador reconegui l'objecte en un entorn inèdit. Així converteix la densitat de la matèria en simples línies lleugeres envaint l'espai, donant peu a la imaginació per veure més enllà d'allò conegut.

© 2020 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam