Rosendo Porro Cuesta

ROSENDO PORRO CUESTA
1981, Granollers, Espanya

Les escultures de Rosendo Porro Cuesta volen ser una il·lusió òptica. La intenció és jugar traspassant els límits del dibuix, convertint les formes i els objectes més quotidians en excepcionals.

 

Porro Cuesta examina els límits de les línies i de la matèria per crear espais on l'espectador reconegui l'objecte en un entorn inèdit. Així, converteix la densitat de la matèria en simples línies lleugeres envaint l'espai, donant peu a la imaginació per veure més enllà d'allò conegut.

 

Rosendo Porro Cuesta es va graduar en Forja i Arts del Metall a l'Escola d'Art Superior de Disseny de Vic el 2002. Després de treballar en un petit taller familiar on es va formar en les tècniques de la forja més tradicional, va transmetre els seus coneixements dedicant-se a la docència. 

 

El reconegut escultor català Josep Plandiura el va convidar a col·laborar en la construcció i instal·lació de nombroses escultures a gran escala al seu taller, on Porro Cuesta continua treballant.

 

L'any 2012 va obrir el seu primer taller, L'Enclusa, ubicat al Poble Espanyol de Barcelona, col·laborant amb interioristes, dissenyadors i artistes. Actualment està immers en nous projectes escultòrics i col·laborant en treballs escenogràfics per a publicitat i sèries de televisió.

© 2021 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam