Noemi Martín

Noemi_Martín_foto_perfil
NOEMI MARTÍN
1975, Barcelona, Espanya

Noemí Martin pertany a una generació de joves pintors per als quals les Avantguardes Artístiques de mitjans del segle passat ja són només part de la història de l'art, que són capaços de mirar la realitat i expressar-se en llenguatge figuratiu. Una nova figuració que sense complexos dubtes o renúncies, és capaç de comunicar emocions complexes a un públic actual que no necessita de gurus per entendre l'art.
L'obra de Noemí Marin es recrea en espais imaginaris on com a arquitectura només existeix la perspectiva, i on els seus inconfusibles ocres, grisos i grocs ho banyen tot, creant un món imaginari però en el qual es reflecteixen infinitat de realitats, i que com en un mirall ens podem veure reflectits en allò més íntim dels nostres sentiments.
De vegades sembla que hem entrat al “cementeri de llibres oblidats” de l'escriptor Carlos Ruiz Zafón, que s'inspira en la mateixa Barcelona que Noemí Martin, i que tots dos es recreen en les mateixes atmosferes de temps ja passats que parlen de les nostres pors i esperances.
Sembla, a vegades, que el temps s'ha aturat i ens podem traslladar a espais i moments ja viscuts, en altres ocasions podem contemplar una pila de llibres que semblen a punt de cremar en una metafòrica pila funerària, llibres plens d'amors, esperances i somnis que sembla que ningú vol reviure. Llibres d'autors coneguts i desconeguts que el temps ha unit en un viatge sense destinació, però, si ens deixem portar per les emocions sempre trobarem una càlida llum en la seva obra, una llum que clama a l'esperança.

© 2020 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam