Nick Veasey

Nick_Veasey_foto_perfil
NICK VEASEY
1962, Londres, Regne Unit

“Vivim en una societat obsessionada per la imatge. La nostra aparença, la nostra roba, les nostres cases, els nostres cotxes... M'agrada contrarestar aquesta obsessió amb aparences superficials utilitzant radiografies, desmantellant les capes superposades i mostrant què hi ha sota la superfìcie. Sovint, la bellesa integral afegeix intriga a allò familiar. Tots fem suposicions basades en els aspectes visuals externs del que ens envolta i ens sentim atrets cap a gent i cap a formes estèticament agradables. M'agrada desafiar aquesta forma automàtica en la qual reaccionem únicament a l'aspecte físic, ressaltant la -sovint sorprenent- bellesa interior.

La nostra societat, consumida per la imatge, també està controlada cada vegada més per la seguretat i la vigilància. Si agafes un vol o entres en un tribunal, les teves pertinences seran sotmeses a raigs X. El correu que arriba a corporacions i departaments governamentals està igualment sotmès a raigs X. Cada moviment està capturat per càmeres de vídeo i les trucades de telèfons mòbils revelen la nostra posició en qualsevol moment. La informació és fonamental en la lluita contra allò -sigui el que sigui- que hauríem d'estar combatent. El fet de crear art amb la tecnologia i l'equipament dissenyat per servir a Gran Germà; utilitzar aquests dispositius sofisticats que eliminen la llibertat i la individualitat de les nostres vides; utitlitzar aquest mecanisme per crear bellesa, fa que se'm dibuixi un somriure.

Per afegir una metàfora més, tots sabem que no s'hauria de jutjar un llibre per la seva portada i que la bellesa va més enllà que la superfície de la pell. Revelant l'interior, la quinta essència del meu art especula sobre la veritable consistència del món manufacturat i del món natural.”

 

Nick Veasey

© 2020 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam