Nemo Jantzen

Nemo_Jantzen_foto_perfil
NEMO JANTZEN
Països Baixos
“El meu últim treball tracta de la percepció, de com cadascú pot percebre les coses de forma diferent; i de com les coses poden canviar i mirar-se des d'un altre punt de vista. Examino els efectes i la influència que tenen els mitjans de comunicació sobre la nostra societat moderna, com aquests determinen els nostres pensaments i de quina forma poden canviar la nostra percepció del món que ens envolta.
Constantment estem bombardejats amb informació que arriba des d'una multitud de fonts, com la televisió, tanques publicitàries, revistes i mitjans socials, per anomenar-ne algunes, que no serveixen només de promoció de productes, sinó que també determinen el nostre comportament, les nostres necessitats, les coses que són importants i les que no ho són. Oculten la veritat i manipulen les masses, igual que els mags que canvien el nostre enfocament i la nostra atenció al que volen que vegem o percebem, mentre que la veritable màgia -o més aviat l'engany- està succeint davant dels nostres ulls.
Amb les meves obres d'art intento mostrar com les coses es poden veure de forma diferent des d'un angle divers o mitjançant un canvi de perspectiva. En desfragmentar una imatge fins a arribar a la menor informació possible perquè l'ull humà pugui reconèixer i processar la informació, es crea una paleta de colors abstracta de píxels de color. Després es fragmenten els diferents elements d'aquesta paleta, posant la major quantitat d'informació possible mitjançant milers d'imatges fotogràfiques, seleccionades i classificades per tema i color. Aquestes es col·loquen en boles de resina i juntes formen la imatge més gran. 'The big picture', per anomenar-ho d'alguna manera. Aquest procés resulta en obres tridimensionals i de diverses capes que determinen això que l'ull de l'espectador percep en funció de la distància, l'angle o la percepció idealitzada d'aquesta persona.”
 
Nemo Jantzen

© 2020 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam