Montse Valdés

Montse Valdés
MONTSE VALDÉS
Barcelona, Espanya

“Pinto la figura humana i aprofundeixo fins a la Bellesa de l'Ésser, l´Ànima.. la part de l'Ésser Humà on tot està en completa Serenitat, Bondat i Harmonia, on no hi ha soroll.” Montse Valdés no es cansa de recrear i evocar aquest estat constantment i de reflectir-ho en les seves pintures. I realment ho aconsegueix; les seves obres aporten serenitat allí on van, creades amb una tècnica genuïna, solta i contemporània.

 

La tècnica:

Havent estat aprenent la tècnica de la pintura a l'oli, primer a diverses acadèmies rellevants de Barcelona (1981-84), i després a l'École de Beaux Arts de Paris (1985-88), està obstinada en la creença que “l'artista es fa a si mateix”.

La seva cerca implacable d'una tècnica que la satisfés va fer que avui tingui una tècnica extraordinària, genuïna, molt realista però alhora molt lliure, que la caracteritza i que la fa molt apreciada i valorada per nombrosos col·leccionistes d'art i particulars al món.

Està especialitzada en oli sobre tela, a gran format. Utilitza una paleta de grises i un fort contrast de clarobscur per a evocar el Ying Yang, el bé i el mal, dalt a baix... De prop només veiem cops d'espàtula o grans masses de color, que en allunyar-nos construeixen amb gran definició el rostre o els cossos. I sobretot, se'ns revela l'Ésser d'aquest rostre. La seva mirada ens penetra, ens transforma i mai ens deixa indiferent.

Es recorda dibuixant des de petita, va titubejar amb el món del teatre, i va ser als 21 anys que se li va revelar amb claredat la idea que l'eina per expressar-se artísticament seria la pintura.

Es recrea (com diu ella) en un món ideal on la ment està en calma, callant i integrant totes les seves veus en una melodia. La persona pot ser llavors de pensament lliure, amorosa i creativa. Aquest és el món que Montse Valdés vol veure i habitar i a través de les seves pintures intenta transmetre a l'espectador un món en Pau, on cada persona està en Pau.

Cal remarcar que també és una excel·lent retratista aconseguint un retrat exacte, però solt, propi, autèntic i contemporani, posant en rellevància la Pau de l'ànima de cada persona que li sol·licita ser retratada. Aconsegueix que la mateixa persona experimenti aquest estat en les seves sessions de pintura.

Valdés va néixer a Barcelona, i molt jove va viatjar i viure quatre anys a Paris. També va estar un any viatjant per Àsia. Aquestes dues experiències són dos pilars importants en la seva trajectòria personal i artística. Actualment viu i treballa a Barcelona (i rodalies).

© 2020 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam