Michael James Talbot

Michael James Talbot
MICHAEL JAMES TALBOT
1959, Staffordshire, Regne Unit

"Per mi, l'escultura és essencialment una construcció teatral, un intent de mostrar i il·luminar un determinat moment en el temps. La meva font d’inspiració és el teatre, el mite, la dansa i la il·lusió. La inspiració per a crear les escultures de Briseis i Ariadna la vaig extreure de les petites cascades d'aigua d’una font il·luminada a la nit que, amb la distorsió de la percepció de la nostra ment, van aparèixer com si fossin figures a la cresta volàtil d'una columna d'energia líquida. Això ho he intentat plasmar en bronze mitjançant el procés de la cera perduda, una tècnica de l'antiga Grècia per representar la narrativa atemporal dels mites grecs. M'agrada donar a les meves escultures el dinamisme, tensió i equilibri d’una coreografia per dirigir l’ull i captar un moment en el temps, a vegades treballo amb la forma d’un fragment enlloc d'una figura completa (com Harlequin i Primrose Path). Aquest és el meu recurs artístic preferit, que sovint s'inspira en les ombres del model a la paret de l'estudi ja que, a vegades, menys és més.

 

Treballo a partir del model en viu a la recerca d'una forma o gest momentani. Això contrasta amb la naturalesa absoluta el bronze. És el que queda quan el temps arrasa amb tota la resta. Quan ens fixem en el rostre d'un bronze antic en un museu, el que perdura al llarg dels mil·lennis no és com de diferents eren, sinó com de semblants eren a nosaltres."

 

Michael Talbot és un escultor de renom que exposa amb diverses galeries europees i, sovint, treballa en col·laboracions a nivell institucional.

© 2021 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam