Martí Bofarull

Martí_Bofarull_foto_perfil
MARTÍ BOFARULL
1965, Molins de Rei (Barcelona), Espanya
Nova York és la culminació de les ciutats dels nostres temps i Martí Bofarull hi ha tornat una vegada i una altra en els darrers anys. Hi ha una Nova York colossal i aclaparadora, i una altra que consta d’edificis ombrívols i ponts opacs. Hi ha una Nova York freda i blavosa que podem percebre des del cim dels gratacels, i n’hi ha una altra de cridanera i ostentosa que vibra al voltant de Times Square. Així, el pintor s'enfronta als desafiaments de la ciutat, proporcionant a l’espectador viatges eterns on poder descobrir nous angles, detalls i racons de la ciutat.

L’obra de Martí Bofarull integra la renovació del paisatge urbà que ha caracteritzat la pintura catalana dels darrers vint anys.

 

Entre els artistes catalans que s'han mantingut fidels a les tècniques figuratives, molts d’ells han focalitzat, amb èxit, la seva mirada en l'arquitectura, els seus carrers i les trampes comercials de la ciutat moderna. No només és Nova York el que atrau a l'artista. Les vistes panoràmiques de l'Eixample de Barcelona i les seves places vibrants també hi tenen cabuda en les seves creacions. A través de les pintures de textura generosa, les capes d'acrílic, els papers de diaris i les fustes se’ns transmet el punt de vista de Bofarull sobre la vida urbana.

© 2021 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam