Mari Ito

MARI ITO
1980, Tòquio, Japó
En el seu treball, Mari Ito explora el tema del 'desig'. Ella, de fet, sempre s'ha sentit atreta per la teoria freudiana de la psique freudiana i les tres entitats que cohabiten en la nostra psique: l'Això, el Jo i el Superjo. D'aquests tres, l'artista reflexiona sobre el primer - l'Això, el més pur i primitiu - com a font dels nostres desitjos i les seves conseqüències. Com, a diferència de la cultura occidental, la societat japonesa veu amb mals ullsl'expressió de certes opinions i emocions, en els espais públics en particular, augmenta l'interès en aquestes peces, servint com ho fan per ajudar a transmetre certs pensaments i sentiments. En fer-ho, l'artista intenta alleugerir aquesta necessitat de comunicació directa en forma de paraules, que es revela veritablement complexa en la societat japonesa.
Les experiències emocionals de Mari Ito s'expressen metafòricament a través de composicions florals rítmiques, colors vibrants i allò tradicional, convencions pictòriques i úniques de la pintura japonesa conegudes com Nihonga. Les referències a les trames clàssiques japoneses usades en els dissenys dels quimonos i altres elements, així com l'art floral de l'Ikebana són fonamentals per a les seves obres.
Mari Ito ha viscut a Barcelona des del 2006, quan va deixar la seva empremta en el panorama de l'art contemporani internacional, participant tant en exposicions individuals com col·lectives, primer al seu país d'origen i més tard a la capital catalana i la resta de la Península Ibèrica , així com a Basilea, Istanbul i Nova York. Ito ha participat en fires d'art a París, Hong Kong, Singapur i Miami i ha col·laborat amb marques com Lilien Berg (2016), Bershka (2017), Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a l'estació de metro d'Universitat (2017) i Mitsukoshi Nihonbashi (2018).

© 2021 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam