Maria Paola Coda

Maria Paola Coda
MARIA PAOLA CODA
1981, Castelletto d’Orba, Italië
Coda werd in 1981 in Italië geboren, waar ze is afgestudeerd aan de Kunstacademie van Florence. Sinds 2006 woont en werkt ze in Girona.
In 2004 hield ze haar eerste persoonlijke expositie in haar geboorteland, Italië. Sinsdien zijn haar kunstwerken vertoond in Girona, New York, Barcelona, Ourense en Florence. In 2004 kreeg ze een speciale vermelding op het Internationale Concours voor Hedendaagse Kunst van Postiniano (Italië).
Haar creatieve proces huist in een voortdurende zoektocht naar de schoonheid die zich verschuilt in de gemoedstoestand. Zodoende kunnen de boodschap en de vorm niet louter figuraties van de menselijke conditie zijn.
De materie-schilderkunst van Maria Paola wordt geboren als een reeks respectvolle monumenten van schoonheid, evenals een kanaal van de poëtische emoties van mutatie. De schilderijen van de kunstenaar zijn genereus. Dit vertaalt zich zowel in een formele als in een materiële preoccupatie. We zijn allemaal lagen van tijd, overlappingen van geestelijke toestanden, gemoedscoctails, lagen van gedachten en ervaringen, enjambementen van expressie en communicatie.
Coda postuleert met haar schilderijen de metafysica van de middelen en durft tegelijkertijd vragen te stellen, met de verschijningsvorm als uitgangspunt.

© 2020 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam