Marc Harrold

Marc_Harrold_profielfoto
MARC HARROLD
1960, Parijs, Frankrijk
"Mijn fotografisch werk gaat over tijd en ruimte. Ruimte die wijd open kan zijn met een enorme hemel erboven en een vage horizon van een strand. Of een afgesloten ruimte binnen de beperkende, besloten ondergrondse architectuur van de metro in New York. Plaats en tijd; een scenario voor anonieme ontmoetingen die plaatsvinden en ongedaan gemaakt kunnen worden, een veelvoudige interactie, een constant ballet van komen en gaan.
De wisselwerking van het licht en de schaduwen met de tijd creëert waarschijnlijke en onwaarschijnlijke momenten waarbij het zichtbare het onzichtbare onthult. Mijn foto's proberen niet 'het moment' te bevriezen, maar gebeurtenissen te laten zien die plaatsvinden in de ruimte-tijd die worden beperkt tot een paar seconden en die stilstand of beweging tonen, mensen die elkaar ontmoeten of uit elkaar gaan... Ik maak series shots op verschillende tijdstippen, willekeurig, om tegenstellingen en contrasterende situaties te openbaren. Een dualiteit die de essentie is van het leven en waar de mensheid voortdurend naar op zoek is.
Mijn foto's betreffen de vergankelijkheid van wezens en dingen. Tekens die hun overgang naar licht en schaduw traceren. De esthetische principes die mijn doel en mijn gevoel dienen zijn belangrijk voor me. Het doel van mijn fotografisch werk is niet om een gewone boodschap over te brengen, maar om een gedachte of emotie te delen, verrijkt met de ervaring van de beschouwer die naar mijn werk kijkt".
Marc Harrold

© 2021 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam

Plage 50

Marc Harrold C-print gemonteerd op Plexiglass 65 x 145 cm Editie van 30