Lukas Ulmi

Lukas_Ulmi_foto_perfil
LUKAS ULMI
1958, Lucerna, Suïssa

Aquest artista suís viu i treballa a València on, a través de les seves escultures, explora i fusiona hàbilment diversos conceptes. Il·lusió, falsa percepció, presència i absència, on tot i res existeix.

 

L’obra d’Ulmi revela la bellesa oculta de formes, pedres, figures aparentment estàtiques, objectes incomplets o sense sentit que sovint es troben abandonats a les platges de València. Aquests articles reciclats es converteixen en autèntiques escultures on la ingravidesa, el moviment i la poesia s’uneixen en delicades composicions de ferro que subverteixen idees d’harmonia, equilibri i espai. Les seves obres tenen fortes connexions amb la terra, creant cercles i línies que representen un retorn simbòlic al contacte primari, com ara els planetes en constant moviment o el flux harmònic d’energia a la natura.

 

Des de 1998, les escultures i fonts monumentals d’Ulmi s’han mostrat en nombroses places d’Espanya i Suïssa. La seva obra ha estat exposada a tot el món i adquirida per importants institucions públiques com el Palau de la Música de València.

© 2021 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam