Lukas Ulmi

Lukas_Ulmi_foto_perfil
LUKAS ULMI
1958, Lucerna, Suïssa

L'obra de Lukas Ulmi revela la bellesa oculta de les formes. L'escultor tria objectes incomplets, aparentment estàtics i sense significat, i els tranforma en escultures autèntiques, on la ingravidesa, el moviment i la poesia s'uneixen subtilment en composicions delicades de ferro.  Una lírica narrativa subverteix les idees d'harmonia i equilibri, com si la intervenció plàstica i volumètrica de l'artista reinventés d'alguna manera el concepte d'espai.
Les seves obres tenen una poderosa connexió amb la terra, creant cercles i línies representant un retorn simbòlic al contacte primari, com a planetes en continu moviment o l'harmònic flux energètic de la naturalesa. En particular les seves obres de l'última dècada semblen convidar a l'espectador a una contemplació meditativa. Amb Mandala, Om y Kailash, Ulmi fusiona de manera natural les idees oposades de perpetu i efímer, de la plenitud i el buit. El concepte de Maya (la Il·lusió Màgica) en budisme va inspirar la seva última sèrie: conforme a la seva definició, existeix el tot i el no-res. La seva última sèrie d'escultures Maya s'inspira a partir d'aquesta idea, jugant amb il·lusió, falsa percepció, presència i absència.
Les seves escultures i fonts monumentals han estat exhibides en nombroses places a Espanya i Suïssa des de l'any 1998. La seva obra ha estat adquirida per institucions públiques importants com el Palau de la Música a València.
L'any 1980, Ulma va començar a treballar a l'estudi del seu pare, l'escultor Gottlieb Ulmi. L'any 1984 va obtenir el títol oficial d'escultor de pedra i al mateix temps va estudiar dibuix a la Schule für Gestaltung a Lausana, i modelació a la Gewerbeschüle St. Gallen. Actualment viu i treballa a València.

© 2020 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam