Lita Cabellut

LITA CABELLUT
1961, Sariñena, Osca, Espanya

Lita Cabellut és una artista espanyola que viu i treballa als Països Baixos. Va créixer com a nena del carrer a Barcelona, fins que va ser adoptada als dotze anys. Seguidament, va ser presentada als mestres espanyols al Museu del Prado, i, a partir d'aquest moment, dedicà la seva passió a l'art. Lita Cabellut presentà la seva primera exposició als 17 anys i dos anys més tard es va mudar als Països Baixos, on va estudiar a l'Acadèmia Gerrit Rietveld d'Amsterdam.
Amb els anys, Cabellut ha desenvolupat una tècnica única, caracteritzada per llenços a gran escala, que combinen tècniques tradicionals de pintura mural i aplicacions modernes de pintura a l'oli. La seva paleta cruixent i específica els dóna pell i vida als seus retrats d'habitants del carrer, prostitutes, persones religioses, figures històriques, personatges de ficció i persones influents.
El tema central de 'allò humà' i els missatges socials que Lita Cabellut comunica en la seva obra, s'expressa principalment a través de la pintura. No obstant això, més enllà dels seus retrats monumentals que la defineixen, Cabellut també és una artista multidisciplinària: les seves obres inclouen videoart, poesia visual, escenografia, dibuixos, instal·lacions i escultures.

© 2020 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam

Pop Icons III

Nemo Jantzen Técnica mixta y esferas de resina/cristal 154 x 168 cm