Liechennay

Liechennay_profielfoto
LIECHENNAY
Indonesië

Liechennay is vanaf zeer jonge leeftijd blootgesteld aan zijn moeder's artistieke creativiteit, als ontwerpster van gouden sieraden in Indonesië, zijn vaderland, waar hij heeft gestudeerd en een succesvolle carrière is begonnen in interieurdesign, voordat hij besefte dat de beeldhouwkunst de volgende stap in zijn creatieve traject zou zijn.
Hij werkte verscheidene jaren aan de perfectionering van zijn techniek en creëerde beeldhouwwerken die steeds complexer werden. Hij begon te dromen van het maken van beelden van groot formaat en verwezenlijkte verschillende grootschalige sculptuurprojecten.
In 2012 ontmoette de beelhouwer Bert van Zetten en Marcel Huisman van Villa del Arte Galleries en deze ontmoeting groeide uit tot een warme vriendschap. Sindsdien heeft Liechennay zijn artistieke horizon verruimd en deelgenomen aan internationale projecten die ertoe geleid hebben dat hij momenteel tussen Nederland en Indonesië werkt en dat zijn werk op talloze internationale kunstbeurzen over de hele wereld te zien is geweest. Op dit moment werkt hij aan verschillende projecten zoals de creatie van een beeld van een boom op groot formaat voor een luxejacht, gebouwd door Ocianco in Nederland; en een opdracht voor een Spaanse VIP privéverzamelaar. Hiernaast staan er verschillende exposities met Villa del Arte Galleries in de Verenigde Staten, Nederland, Spanje en Duitsland voor 2019 op het programma.
Zijn werk is geïnspireerd op de natuur en op het leven, kortom, de vormen en gedaanten waar hij door omgeven is. Hij creëert uiterst esthetische kunstwerken, die artistiek evenwicht en schooonheid belichamen. Ze stralen een gevoel van rust en oneindigheid uit, een dialoog met de natuur. Op een meesterlijke manier tovert Liechennay zijn voornaamste grondstof -koud en rigide staal- om tot een organisch en vloeiend materiaal. Elk beeld, gemaakt van een combinatie van roestvrij staal, hout en koper, is een apart gevormd en gesoldeerd uniek stuk. De kunstenaar buigt, vormt en brengt duizenden stukjes roestvrij staal één voor één samen, waarmee hij uiteindelijk het defintieve beeld componeert.
De afgelopen jaren heeft Liechennay met zijn werk wijdverspreide faam en internationale bekendheid verworven en zijn beelden maken deel uit van belangrijke openbare en privé-collecties wereldwijd.
 

© 2021 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam