Julián Cerón

Julián_Cerón_foto_perfil
JULIÁN CERÓN
1966, Santiago de Cali, Colòmbia
L'escultor Julián Cerón Bolaños va néixer a Santiago de Cali, Colòmbia, al 1966. Allí va tenir el seu primer contacte amb els materials de l'empresa familiar en la qual es fabricaven peces de formigó armat. Més endavant, va crear la seva pròpia empresa a Santa Marta, Colòmbia, i allí va començar a dissenyar peces de formigó. Però Julián Cerón va decidir fer un pas més i arribar a l'ànima d'aquestes peces, modelar la seva estructura interna de ferro.
A partir d'aquí, i al llarg de la seva trajectòria, ha treballat amb materials tan diversos com a filferro, fusta, fang, resina, fibra de vidre, pedra, cristall, resina de polièster o plàstic líquid; obres que poden veure's a llocs tan diversos com Colòmbia, Veneçuela, Mèxic, EUA, la Martinica, Espanya, França, Suïssa, Alemanya o Japó. Les seves obres van des de miniatures fins a peces de més de set metres.
Les figures que dissenya Cerón són siluetes primes i dinàmiques que semblen voler ser l'antítesi de les obres de Botero. Les formigues fetes d'una sola peça són la seva obra més famosa. I per què formigues? Perquè – explica Cerón - no pensen, actuen. Jo he après d'elles, des de ben petit les he observat, totes són un tot.

© 2021 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam