Josep Plandiura

Josep_Plandiura_foto_perfil
JOSEP PLANDIURA
1943, Taradell (Barcelona), Espanya
Josep Plandiura és un artista pluridisciplinari i autodidacta amb una àmplia carrera que abasta més de 50 anys. Els seus projectes de recerca sempre han estat orientats a l'escultura exterior i al disseny de gran format.
Des que va començar la seva carrera a mitjans dels anys 60, Plandiura ha participat en més de 30 exposicions individuals i col·lectives i en galeries i museus de tot el món. Va dirigir el treball de 40 artistes nacionals i internacionals al Triangle de Barcelona sota la direcció de l'escultor anglès Anthony Caro. Va ser escollit com a artista convidat en el Triangle Artist's Workshop a Pine Plains (Nova York), on va col·laborar amb prestigiosos arquitectes i escultors d'Estats Units.
Va crear el grup Formes d 'Avui, que li va permetre familiaritzar-se amb el disseny i la construcció d'escultures de ferro en format petit i mitjà. Amb el temps, les seves obres s'han convertit en peces de major escala, fins a 4 metres d'altura. Ara l'artista és considerat un expert capdavanter en acer COR-TEN, tant pel que fa a la seva manipulació com a l'acabat estètic.
Al llarg de la seva carrera, també ha treballat per a prestigiosos arquitectes com Frank Gehry (EUA), Paul Lubowicki (EUA), Josep M. Botey (Espanya) i Jaume Miret (Espanya). Ha combinat la creació d'obres escultòriques amb l'assessorament tècnic a altres escultors, arquitectes i dissenyadors, portant les seves peces més enllà de les parets de la galeria i cap als espais públics.
La seva obra es troba en col·leccions públiques i privades d'arreu del món i, recentment, ha realitzat diversos projectes en edificis històrics i religiosos de Barcelona, com al Palau de la Pia Almoina.
Va fundar i dirigir el Centre d’Art Internacional Contemporani de Sant Pere de Vilamajor (Barcelona), centre de residència d'experimentació artística. Des de finals dels anys 80 fins a l'any 2000, el centre va acollir a més de 400 artistes procedents de totes les disciplines i nacionalitats i va ajudar a fomentar les carreres de molts artistes emergents.
Josep Plandiura viu a Parets del Vallès (Barcelona), on continua col·laborant amb altres artistes i dissenyadors i segueix traspassant els límits del seu treball escultòric. Actualment està treballant en projectes de recerca que involucren vidre i fusta amb titani.

© 2021 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam