Jordi Díez Fernández

Jordi Díez Fernández
JORDI DÍEZ FERNÁNDEZ
1966, Valladolid, Spanje
Jordi Díez Fernández werd op 5 maart 1966 in Valladolid geboren. Hij studeerde Schone Kunsten aan de Complutense Universiteit van Madrid en specialiseerde zich in de beeldhouwkunst. Hij studeerde Suma Cum Laude af. In 1989 opende hij zijn eerste atelier, in het dorpje Fresnedillas de la Oliva in Madrid. Daar, drie jaar lang van de buitenwereld afgezonderd, heeft hij het sculpturale concept van zijn werk gevormd. Tegenwoordig woont en werkt de kunstenaar in Centelles, provincie van Barcelona.
Het uitdrukken van het figuratieve, met name de menselijke figuur, is de as waaromheen het werk van Jordi Díez draait. Wat opvalt in de verschillende stadia van zijn werk is de verscheidenheid aan materialen die hij gebruikt en de manier waarop hij deze hanteert om te creëren. Steen, ijzer, hout, terracotta... Voor Jordi Díez zijn deze materialen de opmaat om exclusief met staal te kunnen werken. Eén van de belangrijkste kwaliteiten van dit materiaal is zijn luminositeit, en dit specifieke kenmerk transformeert de creaties van de beeldhouwer in een artistieke noviteit, bewonderd door vele kunstexperts. De kunstenaar is van mening dat de natuurlijke schoonheid van de materialen zelf een belangrijke rol spelen in hetgeen hij tracht uit te drukken. 
Het werk van Jordi Díez is over de hele wereld verspreid in musea, tempels, openbare ruimtes en privécollecties. Hij is momenteel druk bezig met sculpturale projecten in San Francisco, Barcelona, ​​Saoedi-Arabië, Irak, Abu Dhabi, Singapore, Thailand en Taiwan, waar hij gast-kunstenaar was bij A.R.T., Art Revolution Taipei 2015.

© 2021 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam