Jordi Díez Fernández

Jordi Díez Fernández
JORDI DÍEZ FERNÁNDEZ
1966, Valladolid, Espanya

Jordi Díez Fernández va néixer a Valladolid el 5 de març de l’any 1966. Va estudiar Belles Arts a la Universitat Complutense de Madrid i es va llicenciar Suma Cum Laude en escultura. Va obrir el seu primer taller l'any 1989, a la població madrilenya de Fresnedillas de la Oliva. Allí, aïllat durant tres anys, va configurar el concepte escultòric del seu treball. Actualment viu i treballa a Centelles, província de Barcelona.

L'expressió figurativa, especialment la figura humana, és l'eix en què gira l'obra de Jordi Díez. En les diferents etapes del seu treball destaca la utilització de materials diversos i el maneig dels mateixos, que utilitza per crear: pedra, ferro, fusta i terracota. Per a Jordi Díez, aquests materials són l'avantsala de treballar exclusivament l'acer, un metall que aporta la qualitat de la lluminositat, entre moltes altres, i que converteix les seves creacions en una novetat artística, admirada pels experts en art figuratiu. Per a l'artista, la bellesa dels diferents materials conté ja en si un discurs propi que potencia l'expressió.

La seva obra està repartida per tot el món en museus, temples, espais públics i col·leccions particulars. Per molts experts és considerat un dels escultors espanyols amb més projecció mundial. Actualment està immers en projectes escultòrics a San Francisco, Barcelona, ​​Aràbia Saudita, l'Iraq, Abu Dhabi, Singapur, Tailàndia i Taiwan, on ha estat artista convidat a A.R.T., Art Revolution Taipei 2015.

© 2020 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam