Jon Errazu

Jon_Errazu_profielfoto
JON ERRAZU
1982, Soraluze, Guipuzcoa, Spanje
"Mijn werk wordt gekenmerkt door vormen en lijnen. De relatie tussen achtergrond en figuur wordt voortdurend herhaald in elk van mijn schilderijen. De figuur, eenvoudig en bijna altijd vierzijdig, verandert en wordt op meerdere manieren gecombineerd op een monochrome achtergrond, wat leidt tot een mix van minimalisme en abstract expressionisme.
Ik ben geïnteresseerd in het onderzoeken van aspecten van mijn identiteit en individualiteit die mij aanspreken. Ik gebruik kunst als middel om mijn eigen realiteit te analyseren. De waarheid is dat ik niet uitga van een duidelijk en beknopt concept. De plastische activiteit zelf doet mij nadenken over bepaalde aspecten, zoals het menselijk ras, het leven en het verstrijken van de tijd. Door de beeldende kunst de prioriteit te geven over het theoriseren van deze activiteit, wordt de vraag naar de betekenis en het gevoel van dingen vereenvoudigd. Dit komt omdat ik denk dat het hebben van toegang tot deze onderwerpen noodzakelijkerwijs betekent dat ze worden aangesneden vanuit reeds beperkte en vereenvoudigde ruimtes.
Uitgaand van contemporaine kunstuitoefening en in een context van wederzijdse uitwisseling tussen kunstenaar en toeschouwer, vormen de schilderijen een exclusieve relatie tussen hen. Op deze manier opent de toegang tot de werken, mogelijk gemaakt door stille contemplatie, introspectie en het genoegen van observeren, een dialoog tussen individuen."
 
Jon Errazu

© 2021 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam