Jon Errazu

Jon_Errazu_foto_perfil
JON ERRAZU
1982, Soraluze, Guipúscoa, Espanya

L’artista basc Jon Errazu resideix a Barcelona però revisita les muntanyes i els paisatges del seu lloc de naixement una vegada i una altra. Mitjançant l’ús de tinta xinesa i acrílic en la seva característica paleta monocromàtica, explora la sensació de solitud, calma i bellesa natural que emeten. Ens porta a viatges plens de boira que ens conviden a contemplar la majestuositat de la natura, la inquietant i opaca bellesa de les seves muntanyes, llacs de tinta i horitzons. Com la boira que embolcalla els seus llenços, estem envoltats de solitud i contemplació.

 

Sobre les sèries Black Mountains i Paisaiak d’Errazu, Manuel Ruano va dir: "Neixen del paisatge de la seva terra natal, però tracten dels paisatges de l’ànima humana, de la metafísica: el jo, la introspecció, la solitud, l’angoixa."

 

El mateix Errazu hi està d’acord: "En el fons sempre torno al mateix. A la meva pintura apel·lo constantment a la introspecció, com una manera d’acostar-me a l’espiritualitat."

 

Errazu, el geòleg, l’artista, ens parla de faula antiga i de gran llegenda desconeguda, de misteri amagat entre el carbonet blanc de les boires, d’un poema oriental ple de serenitat i acceptació. En el seu expressionisme figuratiu, gairebé abstracte i minimalista, hi ha una particular fusió del més sòlid amb el més líquid: les grans muntanyes i els aclaparadors llacs es presenten com a fràgils llampecs d'un estat mental sensible.

© 2021 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam