Jonas Leriche

Jonas_Leriche_foto_perfil
JONAS LERICHE
1976, Bèlgica

"Fins i tot a una edat primerenca em fascinava la bellesa de la naturalesa i des de llavors m'ha atret de forma fonamental. Aquesta experiència autèntica contrasta agudament amb el món en el qual he viscut i treballat durant l'última dècada, un món dominat per la mera aparença i la superficialitat dels mitjans socials. La força motriu del meu treball és el desig d'injectar la cruesa de la naturalesa a la impecable i controlada perfecció de les meves fotografies, amb la intenció de soscavar la mirada superficial dels espectadors no acostumats a excavar per sota de la superfície.

Transformar emocions, idees intencionals o inconscients en imatges commovedores: això és el que m'importa. Construint les meves fotografies capa per capa, amb meticulosa atenció al detall, componc la meva visió de la bellesa. Prendre la veritable foto no és més que l'etapa final d'un procés llarg i deliberat, ocasionalment influenciat per centelleigs d'inspiració. És per això que em considero primer un director d'art, i després un fotògraf.

Els escenaris que construeixo van molt més allà d'allò individual o anecdòtic. El meu objectiu no és crear simplement una foto estèticament atractiva, sinó crear alguna cosa més gran que la vida. Per això transformo models individuals en figures dramàtiques i icòniques que toquen un nivell més profund d'experiència, malenconia i mortalitat. La veritable recerca, no obstant això, és descobrir l'autèntica bellesa interior, la bellesa misteriosa que l'espectador pot anar desentranyant a poc a poc.

Després d'anys treballant com fotògraf de moda, vaig sentir un buit, i alguna cosa que em cridava. Era l'hora d'emprendre el viatge cap a dins, transformar-se. L'única forma de realitzar aquest viatge era mitjançant la fotografia. Submergir-me en les múltiples capes de les meves fotografies em permet connectar amb les capes més profundes de mi mateix. El meu autèntic jo. És un procés dramàtic, continu i fins i tot fonamental. El meu desig suprem és que les meves obres d'Art aconsegueixin que també els espectadors siguin conscients d'aquest procés de reconnexió amb allò essencial."

Jonas Leriche

© 2021 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam