Joan Peris

Joan_Peris_foto_perfil
JOAN PERIS
1965, Castelló de la Plana, Espanya

“A la dilatada trajectòria plàstica de l'artista Joan Peris cal destacar aquesta especial i singular manera de com els objectes són incorporats a un univers propi, oníric, habitat de poesia visual i matèrica, on les arquitectures són alhora paisatge real, abstracció o una lleugera línia esbossada recorrent, ingràvida, la pell de la matèria.
En aquestes col·leccions “Visions Fragmentades” (VF) i “Serie Blancs” (BS) assembla el collage i els fons pictòrics. Joan Peris se'ns presenta com un exercici poètic al qual la realitat es converteix en una nova forma matèrica, creada per la superposició de textures, les quals inventant i recreant un paisatge-escenari fragmentat i universal que només existeix a la mirada de l'espectador i de l'artista, i que fuig de la planimetria del quadre per enlairar més enllà de la seva enigmàtica presència.
Aquesta poètica de l'artista se suma a la seva trajectòria, una nova manera de mirar i de representar les realitats pensades i reelaborades mitjançant la poesia de les formes, les fugues i la matèria.”

Josep Lluis Peris (crític d'art)

© 2020 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam