Jean-François Rauzier

Jean-François_Rauzier_foto_perfil
JEAN-FRANÇOIS RAUZIER
1952, Saint-Adresse, França

Creador poc convencional d'un món oníric postmodern, Jean-François Rauzier reflexiona sobre el futur del nostre patrimoni cultural. Conegut per les seves arquitectures imaginàries amb múltiples referents culturals i populars, converteix restes urbanes en veritables utopies i qüestiona la ciutat del futur i el nostre lloc al món modern. L'artista ofereix una reflexió sobre la nostra percepció del món i els temes principals que són els fonaments de la nostra societat: la cultura, la ciència, el progrés, l'opressió, l'ecologia, la utopia, la llibertat, ...

Anomenat 'mag de la realitat' pel curador i crític d'art Damien Sausset, i inclòs entre els artistes 'barrocs digitals' per Regis Cotentin, Jean-François Rauzier va rebre el reconeixement dels seus companys com a virtuós de les teconologies digitals. Va exposar la seva obra a diverses institucions internacionals com la Annenberg Foundation a Los Angeles, el MOMA de Moscou, el Palau de Belles Arts a Lille, l'institut cultural Le Botanique a Brussel·les i en moltes col·leccions d'art privades (Col·leccions Louis Vuitton, Col·leccions Bernard Magrez, Versalles, etc.).

L'any 2002 va crear la 'Hiperfoto', un concepte que li permet fer front a allò impossible: combinar coses infinitament grans i infinitament petites en una mateixa imatge, fora del temps. Per simular la il·lusió de la realitat, Jean-François Rauzier va haver de bregar amb tots els límits inherents a l'equipament fotogràfic i tecnològic. Va trobar la manera juxtaposant, duplicant i retorçant les imatges, la qual cosa li va permetre reproduir la visió humana amb major precisió. D'aquesta forma va generar un trencaclosques numèric genuí, en el qual les peces són tallades, 'dibuixades de nou', i finalment reunides per satisfer els capritxos i fantasies de l'artista.

La multitud d'imatges convida als espectadors a un viatge interior, a mons onírics, fantàstics i atemporals. Aquests mons estan plens d'icones i referències sorgides del hall of fame cultural de l'artista.

© 2020 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam