Ingravidesa Sculpture Alliance

Ingravidesa Sculpture Alliance
INGRAVIDESA SCULPTURE ALLIANCE
Catalonië, Spanje | Maleisië | Indonesië

De Ingravidesa Sculpture Alliance wordt gevormd door een internationale groep beeldhouwers, ontwerpers en ambachtslieden die samenwerken om abstracte beelden te creëren, geïnspireerd door de natuur. Vaak werken ze maandenlang samen aan monumentale projecten. De uiteindelijke beeldhouwwerken zijn het resultaat van deze vruchtbare samenwerking.

De beelden, gemaakt van mahonie- en teakwortels, zijn vaak met 18-karaats bladgoud of bladzilver belegd. Het hout is duurzaam geproduceerd en bestaat voornamelijk uit de wortels van oude bomen, oorspronkelijk gebruikt in de houtindustrie. Gefascineerd door de traditionele houtsnijtechnieken die worden gebruikt op Java en in Maleisië, passen de kunstenaars deze oude kennis toe voor de creatie van hedendaagse abstracte sculpturen, resulterend in een verbluffende mengeling van edele metalen en organische vormen.

De kunstenaars verdelen hun tijd tussen Azië en Europa en kopen het hout in Maleisië en Indonesië, waar ze aan de beelden werken voordat ze er de laatste hand aan leggen in de Ingravidesa-studio in Catalonië.

© 2021 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam