Gil Bruvel

Gil_Bruvel_profielfoto
GIL BRUVEL
1959, Sydney, Australië

"Ik ben een kunstenaar omdat dat voor mij de manier is om de ideeën en denkbeelden die ik dagelijks bij me draag openbaar te maken. Al van kleins af aan heb ik mijn eigen creatieve verkenningstocht gevolgd, geworteld in mijn onderbewustzijn en gevoed door dagelijkse oefening, middels het gebruik van een verscheidenheid aan kunsttechnieken. Ik ben erg gepassioneerd over mijn nieuwe 'Flow Series'. Het overweldigende gevoel van expressie dat ik voelde begon met het idee om banden te gebruiken als energielijnen, om de gecompliceerde intersecties weer te geven van schoonheid en leed, het innerlijk en het uiterlijk, het vergankelijke en het eeuwige nu, al wat we dagelijks kunnen ervaren."
Gil Bruvel
"Geboren in Sydney (Australië) in 1959, maar opgevoed in Zuid-Frankrijk, begon Gil Bruvel met het experimenteren met kunst op negenjarige leeftijd. Zijn vader, een meubelmaker, maakte hem vertrouwd met houtbewerking en meubelvormgeving en hij paste deze vaardigheden jaren later toe op zijn functionele kunstontwerpen en beeldhouwwerken. In 1974 begon Gil een opleiding in een restauratieatelier in Chateaurenard (Frankrijk), hij studeerde onder leiding van M. Laurent de Montcassin en leerde de kunsttechnieken van de Oude en Moderne Meesters, evenals de kunstgeschiedenis van de veertiende tot en met de twintigste eeuw. Vervolgens richtte hij zijn eigen atelier op in St. Remy de Provence, tot 1986, het jaar dat hij voor het eerst naar de Verenigde Staten vertrok, om daar in 1990 zijn vaste verblijfplaats van te maken.
Elk van zijn ervaringen stimuleerde zijn passie voor kennis over kunst en droeg bij aan het voortdurend ontwikkelen van nieuwe manieren om zijn creativiteit te verkennen en uit te breiden."
 
Gussie Fauntleroy

© 2021 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam