Frank E Hollywood

Frank E Hollywood
FRANK E HOLLYWOOD
1980, Utrecht, Països Baixos

“En veure l'obra de Frank per primera vegada vaig sentir una reacció visceral. Hi havia alguna cosa fascinant a les superfícies lluminoses i plenes de collages. La combinació de colors saturats, l'aplicació musical de la pintura i les capes heterogènies d'icones familiars em van remoure per dins amb una sensació de nostàlgia i curiositat. Cada vegada que explorava la tela, veia alguna cosa nova, no obstant això, intensament familiar. Fragments d'historietes retallades que em van encantar de petita, bitllets de dòlars, patrons, imatges de celebritats, tots fusionats per formar la imatge d'una bella dona.
Seguint la mirada, considerava el balanç d'allò familiar amb allò nou. De seguida, veia el paral·lelisme amb les obres de Gustav Klimt, amb un toc d'Andy Warhol. Klimt, un pintor simbolista austríac, estava fascinat per la forma femenina. Utilitzava formes geomètriques i motius estilitzats per realçar la bellesa inherent als seus subjectes femenins. Mentre els pintors simbolistes utilitzaven imatges mitològiques i somiadores, Frank utilitza la cultura popular i la publicitat, evocant a Andy Warhol.
Frank E Hollywood reconeix l'existència d'una línia fràgil que divideix l'art comercial de l'art acadèmic. I està justament situat al límit entre aquest art comercial i les belles arts. Les teles es converteixen en un testimoniatge del bombardeig d'imatges que es produeix a la nostra vida diària. La mitjana de la gent està exposada a més de 3,000 anuncis al dia. Utilitzant elements comercials, Frank intenta aconseguir desdibuixar les línies encara més.
A més, a les seves obres Frank intenta explorar la tensió entre el passat i el futur, però no pretén crear una imatge romàntica del passat. Més aviat, aprofita la història col·lectiva visual per crear una imatge pròpiament moderna. El component collage actua com una càpsula del temps, reflectint l'esperit del passat, mentre que la superfície pintada expressa futures idees d'art, cos i estètiques. Els elements nostàlgics a les obres expressen la incertesa dels nostres temps. Ens aferrem al conegut quan tenim por o estem confosos. No obstant això, Frank utilitza aquests elements per crear un símbol d'esperança. Les imatges nostàlgiques estan reciclades, creant alguna cosa moderna i única.
El progrés als retrats de Frank també captura la psiquis humana. L'augment del nombre d'imatges dins de les cares de les dones, acompanyades per una expressió facial apàtica, a vegades fins i tot inquieta o angoixada, reflecteix l'assumpte en qüestió. A causa que la vida moderna s'ha convertit en quelcom molt comercial, quedem sobre estimulats. Les imatges que veiem respresenten un patró de bellesa impossible. La publicitat ens incita a subscriure'ns a aquestes normes – si comprem un producte, els nostres problemes desapareixeran. Però, en lloc de subscriure'ns a aquestes impossibles normes, què passaria si sorgís alguna cosa nova? Medito sobre aquest tema cada vegada que veig les pintures de Frank. I espero que potser, amb tot l'artifici del comercialisme, es pugui crear un nou ideal.”

Monica D Murgia, professora adjunta a Berkeley College
 
 
 

© 2020 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam