Françoise Nielly

Françoise_Nielly_profielfoto
FRANÇOISE NIELLY
Frankrijk

Françoise Nielly heeft gedurende haar hele leven de verschillende facetten van het beeld verkend, middels de schilderkunst, fotografie, tekenkunst, illustratie en door virtuele computer gegenereerde grafische animaties. Het is nu wel duidelijk dat de schilderkunst de juiste koers en haar passie is.
Haar gevoel van ruimte en uitvoering heeft ze van haar vader, die architect was. Opgegroeid in Zuid-Frankrijk, waar ze tussen Cannes en Saint-Tropez woonde, was ze nooit ver van het licht, de kleuren en de atmosfeer waar Zuid-Frankrijk van doordrongen is. Deze aspecten kunnen we toevoegen aan haar studie in de schone en decoratieve kunsten, en aan haar gevoel voor humor en feestzin.
Françoise Nielly's schilderijen zijn expressief en vertonen een brute kracht en een fascinerende vitale energie. Ze combineert olie en paletmes om haar beelden te boetseren uit een materiaal dat tegelijkertijd bijtend en scherp, en wellustig en sensueel is. Of ze nu het menselijk lichaam of portretten schildert, de kunstenares neemt hoe dan ook een risico: haar schilderijen zijn seksueel, haar kleuren vrij, uitbundig, verrassend en zelfs explosief, de snede van haar paletmes scherp, haar kleurenpallet duizelingwekkend en oogverblindend.
 

© 2021 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam