Ekaterina Smirnova

Ekaterina_Smirnova_foto_perfil
EKATERINA SMIRNOVA
1981, Novosibirsk, Sibèria, Rússia
 

Les pintures d'Ekaterina Smirnova es descriuen millor amb una sola paraula: atmosfèriques. L'artista té un enfocament únic per a la tradicional tècnica de l'aquarel·la, utilitzant múltiples veladures i esquitxant repetidament el paper amb pintura per crear l'efecte desitjat. La seva impressionant tècnica captura les profunditats del seu entorn, desdibuixant els objectes llunyans, enfocant aquells en primer pla i retratant el pes de l'aigua en l'aire. L'artista ha estat explorant aquesta tècnica durant diversos anys, començant sota la tutela de Pual Ching-Bor en la Lliga d'Estudiants d'Art de Nova York. Ella es centra en les ciutats, en el capvespre, en l'alba o en la foscor de la nit, quan el contrast entre el cel i les llums urbanes és més fort. Ekaterina pinta sovint la seva ciutat d'adopció, Nova York, normalment des d'angles de visió elevats, com el mirador de l'Empire State Building, o el Rockefeller Center.
Més recentment, Smirnova ha assumit el paper d'artista viatgera, portant les seves provisions d'art a través d'Àsia, Europa i Amèrica. Els impressionants paisatges de tot el món són encara més propers pintats a gran escala. Ekaterina dirigeix l'atenció dels espectadors no solament a la composició de l'obra, sinó també a les seves complexes textures. Taques, esquitxades, degotejos i tolls són tots els elements importants, utilitzats per crear ambients bulliciosos amb matisos, alhora que ressalten el procés artístic. Ekaterina empra brotxes, papers rugosos, esprais i molta aigua per eliminar la precisió i la realitat d'una línia recta, difuminant i enfosquint-la per adaptar-la al seu propòsit. Acosta't i desapareix entre les textures abstractes; allunya't i admira els paisatges urbans i l'ús màgic de la llum.
Smirnova ha acumulat diversos premis de jurats de diferents exposicions artístiques, incloent la Brooklyn Waterfront Artists Coalition, el Salmagundi Club o la Allied Artists of America, i continua exposant en mostres col·lectives i individuals a Amèrica i Europa.

 

© 2021 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam