Christiaan Lieverse

Christiaan_Lieverse_foto_perfil
CHRISTIAAN LIEVERSE
1971, Utrecht, Països Baixos

Christiaan Lieverse va néixer a Utrecht el 1971. Treballa i resideix a Eindhoven. Provinent d’una família creativa, el seu pare era artista. De petit, a un inspirat Lieverse ja li encantava dibuixar i pintar.

 

El seu conjunt d’obres reflecteix els seus pensaments, preocupacions i observacions sobre el món en què vivim. La identitat és el tema central i es va teixint al llarg de la seva obra en tots els seus formats, ja sigui pintant retrats simètricament perfectes sobre tela o utilitzant pells de vaca per a la seva sèrie Hybrid - explorant les idees de perfecció millorada genèticament, paral·leles als canviants conceptes de bellesa acceptats.

 

Amb els darrers treballs, Lieverse explora encara més aquestes nocions. La col·lecció Paradise Lost és una celebració de la diversitat cultural. Un retrocés contra l'estandardització de les societats i l’homogeneïtzació de les cultures. Lieverse utilitza de manera intuïtiva les catifes perses, un aspecte rellevant del patrimoni cultural del pròxim orient, com a base per a retrats de grans dimensions. Permet enginyosament que els motius florals d’aquestes catifes teixides a mà guiïn les seves pinzellades. Els tons suaus de la catifa transmeten calidesa al retrat monocrom. Els dissenys florals tenen la seva pròpia història, símbols del paradís i, al mateix temps, es fusionen amb la cara per ajudar a explicar-ne una altra.

 

Tot i que el rostre humà i el tema de la identitat semblen perennes per a Lieverse, per a ell són importants les noves formes d'expressar les seves idees i plantejar qüestions pertinents. Això és evident en la seva incansable experimentació i ús de diversos materials, alhora que qüestiona la definició de bellesa.

 

Christiaan Lieverse forma part de Villa del Arte Galleries des de fa més de 15 anys, participant en les diverses exposicions individuals i col·lectives de les nostres quatre galeries. Les seves peces s’han mostrat des de Nova York fins a Hong Kong i en destacades fires d’art com les celebrades a Karlsruhe, Istanbul, Miami i Delhi. L’obra d’aquest aclamat artista està àvidament recollida i es pot trobar en importants col·leccions.

© 2021 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam