Chelsea Davine

Chelsea_Davine_foto_perfil
CHELSEA DAVINE
1971, Londres, Regne Unit
El crític d'art Alex Bahna va dir que Chelsea Davine volia ressaltar tot el procés 'harmoniós i elemental' en el seu treball, o com ella expressa: “Elaborar alguna cosa bella i delicada de quelcom tan inflexible com l'acer, la pedra, el coure o el plom”. No obstant això, no és la puresa i la permanència del metall el que interessa a Chelsea, sinó com envelleix.
Per a ella, el metall és un llenç on hi estudia l'efecte del temps, l'aigua i l'oxigen -barreja àcid clorhídric i àcid nítric diluïts i els usa per corroir el recobriment gras protector de la superfície d'acer, i després la grata per estimular l'oxidació. A partir d'aquí, capa per capa, Davine crea obres abstractes tridimensionals -i escultures de pintura- on les textures i els colors es fonen i camvien amb les alteracions de la llum.
La seva inspiració són els petits detalls, sovint desapercebuts, que constitueixen la vida quotidiana: fum de xemeneia, or brunyit, el dibuix sota la pintura escrostonada, escales trencades que no porten enlloc, els estralls del temps gravats al metall, una sendera que travessa un paisatge àrid...
“En cada pintura que començo, les capes i les textures continuen fascinant-me com ho fa el procés. El meu tema segueix essent el mateix, la pròpia matèria, la costa, el mar, les línies de desig que creuen el paisatge, el temps i el seu efecte corrosiu sobre els materials, i la cerca de la bellesa en tot allò del nostre voltant. Els filtres del món al meu estudi, el color, la llum, la política, la religió, la gent. Les converses romanen amb mi, els mapes em captiven, viatjar m'entusiasma. La creació i la pintura són un imperatiu i una obsessió sense la qual no podria viure ni un sol dia”.

© 2021 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam