Corvengi

Corvengi
CORVENGI
1965, Armènia

Les obres de Corvengi exploren la seva pròpia versió d’un paradís perdut, un lloc antic i fantàstic habitat per flors exòtiques, animals salvatges i objectes preciosos.

 

Els seus exuberants llenços a gran escala embolcallen l’espectador amb una sensualitat exòtica i el transporten cap a un món imaginari. Sense estar subjecte a cap lògica, Corvengi, conegut com el mestre del simbolisme figuratiu, reuneix elements oposats per crear noves realitats, convidant l’espectador a perdre’s en el paisatge. Reflexionar sobre aquestes escenes oníriques repletes d’al·legories fantàstiques i simbolisme críptic, condueix a l’espectador a fer-ne múltiples lectures i interpretacions.

 

Els boscos frondosos i els oceans profunds s’entrellacen, esquitxats per signes de vida humana, un fermall de perles, eines i mecanismes, però la figura humana hi és absent. La natura se n’ha apoderat.

 

Les capes gruixudes d’oli i aquarel·la de Corvengi recorden els vells mestres, però també hi podem percebre influències de Dalí i la vida contemporània. "Tot el que m’envolta m’afecta. Els records, la política, la natura, les persones, una fulla seca al terra, la música i els llibres."

 

Aquest reconegut artista ha exposat vastament en llocs com Miami, Nova York, Jakarta, Delhi, Amsterdam i Barcelona.

© 2021 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam