Atelier Lieverse

Atelier Lieverse_studio stamp
ATELIER LIEVERSE
Utrecht, Nederland

Karakteristieken van het werk van Lieverse zijn de grote afmetingen, de monochrome kleuren, de grove reliëfs en het gebruik van onbewerkt doek. Het gaat over 'identiteit' in een globaliserende wereld. De schilderijen tonen personen, voornamelijk vrouwen, op een lichte achtergrond, geïsoleerd uit de context. Het onderwerp zoekt naar iets of iemand buiten het doek. De emotie is duidelijk; er is iets gebeurd of er staat iets te gebeuren, net als in een 'movie-still'. Lieverse streeft ernaar een expliciete band te creëeren tussen beschouwer en het onbekende, reeds vanaf het eerste moment.

Limited editions
Gedurende de laatste jaren heeft Lieverse een techniek ontwikkeld om de authenticiteit en exclusiviteit van elke editie te waarborgen. Eén van de belangrijke doeleinden is de herschepping van een serie werken, die het originele werk in 'gevoel' kan benaderen. “Het moet veel meer zijn dan een simpele reproductie, het moet uniek zijn...”. Aanvankelijk is het een foto van het originele schilderij op doek. Maar daarna... wordt er intensief handwerk uitgevoerd. Verschillende lagen verf en ander materiaal worden aangebracht om transparantie, chromatische diepte en reliëf te creëeren. Karakteristiek is het contrast tussen het onbewerkte doek, de snelheid van het paletmes en de kleine en overtuigende penseelstreken voor de lichtweerkaatsing.
Al deze speciale edities ontstaan in het atelier van Lieverse. Het werk is op de voorkant gesigneerd door Lieverse en op de achterkant is de atelierstempel met zijn unieke nummer te vinden.
 

© 2020 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam