Alea Pinar du Pre

ALEA PINAR DU PRE
1972, Oostenrijk/Turkije

Alea Pinar du Pre is een internationaal gevestigde mid-career kunstenares. Ze woont en werkt momenteel in zowel Amsterdam als Istamboel. Haar onderzoekende geest vindt vooral inspiratie in de wetenschap, science-fiction, geschiedenis en antropologie. Du Pre ontwikkelt voortdurend radicaal nieuwe en innovatieve benaderingen van de schilderkunst, waarbij ze digitale kunst combineert met 'de echte wereld'. 
Sinds 2008 zijn haar werken getoond in tal van solo- en groepsshows en op kunstbeurzen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Oostenrijk, Turkije, Ierland, Singapore, Hong Kong, Dubai, enz. Haar werken maken deel uit van belangrijke privé- en bedrijfscollecties zoals Ferko Holding, Sabanci Holding, Koc Holding, Bora Collection, Odeabank en OCBC Bank.
"Mijn eindeloze nieuwsgierigheid naar de aard van ons bestaan komt voort uit een onverzadigbare leergierigheid en een onpeilbare liefde voor de waarheid. Ik geloof in de heiligheid van de menselijke ervaring. Kunst is als een doek waarop ik mijn nieuwsgierigheid kan muteren in een vorm die ik met anderen kan delen - om wetenschappelijke nieuwsgierigheid over te dragen in beelden - om vormloosheid vorm te kunnen geven."

© 2021 by Villa del Arte Galleries

Contemporary Art Gallery in Barcelona | Amsterdam